Home » Engeland Championship » Burton Albion

BURTON ALBION VOETBALREIZEN ENGELAND (CHAMPIONSHIP)

Wedstrijden Reisdata Wedstrijddatum Tijdstip Aantal dagen Richtprijs*

Vraag hieronder gratis een offerte aan voor een wedstrijd van Burton Albion.

Op elke offerte zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
U ontvangt onze offerte via e-mail.
Wij gebruiken alleen uw telefoonnummer als we vragen hebben om uw offerte te kunnen maken.

* Wedstrijdtickets en arrangementen voor Burton Albion zijn bij Jouwvoetbalreis.nl alleen op aanvraag beschikbaar i.v.m. de beperkte voorraad. Uiteindelijke prijzen zijn inclusief btw.

De wedstrijddata en het vermelde tijdstip zijn onder voorbehoud. De organisatie van de Championship maakt doorgaans 6-8 weken van te voren de definitieve wedstrijdgegevens bekend. Mocht jouw Engelse voetbalwedstrijd naar de Championship er nog niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op met Jouwvoetbalreis.nl en we geven je meer informatie of maken een passende offerte.

Je kunt je Engelse voetbalreis ook zonder vliegreis boeken. Of als je langer in Engeland wilt blijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt dit aangeven bij extra wensen. Wij controleren de beschikbaarheid van wedstrijdtickets, hotel en vliegreis pas nadat wij een offerte-aanvraag hebben ontvangen. Dus wees er snel bij!

Clubprofiel Burton Albion

Burton Albion is afkomstig uit de stad Burton upon Trent in het Engelse graafschap Staffordshire. Het stadje heeft ongeveer 61.000 inwoners. De plaats is met name bekend vanwege de plaatselijke voetbalclub Burton Albion. Ook beschikt de stad over een grote brouwerij, de bijnaam van Burton Albion komt hier ook vandaan. De bijnaam van de voetbalclub is de Brewers. De stad was eerder vooral het domein van Rugby, wat betreft sport. Voor Burton Albion waren er in de geschiedenis nog vier clubs afkomstig uit Burton. Een aantal van deze voetbalclubs speelde zelfs ook op het tweede voetbalniveau van Engeland. Al deze clubs kregen het financieel moeilijk en verdwenen uit het profvoetbal. In deze regio waren er destijds te weinig middelen om een voetbalclub enige vorm van bestaansrecht te geven, de clubs konden gewoonweg niet overleven in dit district van Engeland.

Burton Albion is nu ook één van de van de kleinere clubs in het betaalde voetbal van Engeland, in vergelijk met andere clubs zijn de verschillen enorm groot. Echter kunnen de supporters van deze club hartstikke trots zijn op de plaatselijke voetbaltrots, de prestaties van de afgelopen jaren zijn indrukwekkend te noemen van deze kleine voetbalclub. Burton Albion heeft namelijk een indrukwekkende opmars gemaakt in het Engelse voetbal. Burton Albion is opgericht in 1950, het is dus nog een vrij jonge club ten opzichte van andere clubs in het Engelse voetbal.

Tussen 1950 en 2009 speelde de club namelijk nog in de achtste, zevende, zesde en vijfde divisie van Engeland. In de beginperiode speelde de club in meerdere verschillende competities. Door de locatie van Burton upon Trent in Engeland speelde Burton Albion in verschillende competitie districten. Zo waren ze actief in de Birmingham & District League, Southern League en in de Northern Premier League. Op deze manier speelde de club toch een beetje verspreid over het hele land. Nadat Burton Albion in de laatstgenoemde competitie in 2002 de titel had veroverd promoveerde het naar het vijfde niveau, dit is de Football Conference League. In deze competitie spelen clubs vanuit het hele land, zo speelde Burton Albion in 2002 voor het eerst in een landelijke voetbalcompetitie. Na 7 seizoenen in deze competitie te hebben gespeeld promoveerde de club dankzij het behaalde kampioenschap in 2009 naar het vierde niveau (League Two). In 2013 en 2014 behaalde de club de play-offs om een plaats in League One, beide keren lukte het Burton Albion niet om te promoveren. In 2015 lukte dit echter wel, de club werd kampioen boven andere promoverende clubs als Shrewsbury Town en Bury.

Op het derde niveau in de League One deed de ploeg het voortreffelijk, de club werd tweede achter kampioen Wigan Athletic en zo promoveerde Burton Albion zelfs naar de Championship. Burton Albion behaalde in dit seizoen 85 punten uit 46 wedstrijden en eindigde net één punt boven nummer 3 Walsall in de competitie, laatstgenoemde club moest play-offs spelen. Het laatste Championship ticket via de play-offs ging overigens naar Barnsley FC, de twee andere clubs die meededen aan de play-offs waren Millwall en Bradford City. Overigens was het weer voor het eerst sinds 100 jaar dat er weer is een club uit Burton uitkomt in de Championship.

 

Burton Albion speelt zijn thuiswedstrijden in het kleine Pirelli Stadium. Dit stadion biedt plaats aan 6.912 toeschouwers. Het stadion is gebouwd in 2005. Hiervoor speelde Burton Albion op Eton Park voordat de club in 2005 verhuisde naar hun nieuwe onderkomen.

 

Als je naar Burton Upon Trent wilt gaan kun je het beste vliegen op de internationale luchthaven van Birmingham Airport. En vanwege de centrale ligging van Burton upon Trent tussen steden als dus onder meer Birmingham, Nottingham en Leicester is deze club ideaal om een eventuele wedstrijd van Burton Albion bij te wonen en te combineren met grotere steden/clubs als: Stoke-on-Trent (Stoke City: Brittania Stadium, capaciteit: 28.383/Port Vale: Vale Park Stadium, capaciteit: 19.052). Leicester (Leicester City. Capaciteit King Power Stadium: 32.500).

 

Birmingham (Aston Villa/Birmingham City. Capaciteit Villa Park: 42.640. Capaciteit stadion Birmingham City: 30.009 (St. Andrew’s Stadium). Derby (Derby County. Capaciteit Pride Park Stadium: 33.597). Nottingham (Nottingham Forest/Notts County, respectievelijk uitkomend in de Championship en de League Two, capaciteit stadion Nottingham Forest (City Ground): 30.602). Capaciteit stadion van Notts County (Meadow Lane): 19.588. Leeds (Leeds United. Uitkomend in de Championship. Speelt zijn thuiswedstrijden in Elland Road. Capaciteit: 37.890). Ook kleinere clubs als Walsall, Rotherham United en Coventry City behoren tot de mogelijkheden.