Home » Engeland Championship » Ipswich Town

  IPSWICH TOWN VOETBALREIZEN ENGELAND (CHAMPIONSHIP)

Bezoek Ipswich town al vanaf €229,00 p.p.* inclusief retourvlucht amsterdam-londen en hotelovernachtingen

Thuiswedstrijden Ipswich Town Wedstrijddatum Aanvangstijdstip Aantal dagen

*Wedstrijd nog niet vastgesteld.

*De wedstrijddata en het vermelde tijdstip zijn onder voorbehoud. De organisatie van de Championship maakt doorgaans 6-8 weken van te voren de definitieve wedstrijdgegevens bekend. Zodra de wedstrijddata is vastgesteld is het ook mogelijk om een 2-daagse voetbalreis te boeken.

Mocht jouw Engelse voetbalwedstrijd naar de Championship er nog niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op met Jouwvoetbalreis.nl en we geven je meer informatie of maken een passende offerte.

Je kunt je Engelse voetbalreis ook zonder vliegreis boeken. Of als je langer in Engeland wilt blijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt dit aangeven bij extra wensen. Wij controleren de beschikbaarheid van wedstrijdtickets, hotel en vliegreis pas nadat wij een offerte-aanvraag hebben ontvangen. Dus wees er snel bij! 

Vraag hieronder gratis een offerte aan voor een wedstrijd van Ipswich Town

Op elke offerte zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

U ontvangt onze offerte via e-mail.

Wij gebruiken alleen uw telefoonnummer als we vragen hebben om uw offerte te kunnen maken.

Engeland voetbalreizen Championship. Combinatietips Ipswich Town:

De reistijd Ipswich-Londen is circa anderhalf uur met het openbaar vervoer. Informeer Jouwvoetbalreis.nl naar de mogelijkheden om naast Ipswich Town nog een Engelse voetbalwedstrijd te kunnen bezoeken.

Clubprofiel Ipswich Town

Ipswich Town is opgericht in 1878, de club werd echter pas in 1936 een professionele voetbalclub. In deze periode moest het plaatselijke Cricket team het stadion verlaten in plaats voor de toekomstige profs van de voetbalclub van Ipswich. De club heeft meerdere bijnamen: The Tractor Boys, The Blues, Ipswich of Town. Het stadje Ipswich telt ruim 117.000 inwoners. Onder meer Formule 1 baas Bernie Ecclestone is afkomstig uit Ipswich. De grootste rivaal van Ipswich Town is Norwich City, beide clubs spelen momenteel in de Championship en zijn allebei afkomstig uit het oosten van Engeland.

 

In Nederland is Ipswich Town vooral bekend als de tegenstander van AZ’67 in de UEFA Cup finale van 1981. Ipswich Town was in deze finale over twee wedstrijden net iets beter dan AZ’67 en won zo voor het eerst in zijn historie een grote Europese prijs, tevens is dit nog altijd hun enige Europese trofee. Het behalen van deze trofee is mede te danken aan de Nederlanders Frans Thijssen en Arnold Muhren. Deze twee Nederlanders waren door manager Bobby Robson naar Engeland gelokt, later kom ik nog terug op deze icoon van het Engelse voetbal. Daarnaast zijn de FA Cup in 1978 en het kampioenschap in 1962 de andere grootste trofeeën in de prijzenkast van Ipswich Town. In de jaren zeventig van de vorige eeuw speelde Ipswich Town bijna elk jaar mee in het UEFA Cup toernooi. In het seizoen 1962/1963 speelde de club zelfs mee in het Europa Cup 1 toernooi na het behalen van de Engelse landstitel het jaar daarvoor. Even later in 1964 ging het minder met de club uit het oosten van Engeland, Ipswich Town degradeerde naar het tweede niveau, amper twee jaar na het behalen van de Engelse landstitel.

 

In 1968 werd Bobby Robson aangesteld als nieuwe manager van de club, sindsdien gaat het beter met de club en al snel promoveerde de club weer naar het hoogste niveau van Engeland. Bobby Robson zou uiteindelijk 14 jaar werkzaam zijn als manager van Ipswich Town. Onder zijn bewind werd in 1978 de FA Cup veroverd, daarnaast Ipswich Town in 1981 en 1982 tweede in het hoogste First Division van Engeland.

 

Vanaf 1992 kreeg Robson helaas veel te maken met de ernstige ziekte kanker. Meerdere keren kreeg Robson te maken met een andere vorm van kanker. Na deze ziekte de eerste keer te hebben overwonnen, kwam de ziekte echter een aantal keren terug bij Robsom. Op 31 juli 2009 verliest hij de strijd tegen kanker en komt te overlijden op 76-jarige leeftijd. In Newcastle staat bij het St. James Park een standbeeld van Bobby Robson.

Na het vertrek van manager Robson aan het einde van 1982 ging het minder met de club, aan het begin van de huidige eeuw speelde de club nog wel tweemaal mee in het UEFA Cup toernooi, daarna werden de resultaten van Ipswich Town helaas alsmaar minder en minder. Inmiddels speelt Ipswich Town al vanaf 2002 in de Championship. Zo heeft de club in dit huidige tijdperk weinig aansprekende resultaten behaald. Wel heeft de club al vrij lang de zelfde manager in dienst. Vanaf november 2011 is Mick McCarthy de manager van Ipswich Town. Afgelopen seizoen eindigde de club op plaats 12 in de Championship.

 

De thuishaven van Ipswich Town is Portman Road. Het stadion telt 30.311 overdekte zitplaatsen. Al sinds 1894 is Portman Road het onderkomen van Ipswich Town.

Naast Ipswich Town zou je je voetbalreis kunnen combineren met steden of clubs als: Norwich (Norwich City, Carrow Road. Capaciteit: 27.244), Cambridge (Cambridge United uitkomend in League Two en speelt zijn thuiswedstrijden in het Abbey Stadium. Capaciteit: 8127 ) of Peterborough (Peterborough United uitkomend in League One en speelt zijn thuiswedstrijden in het London Road Stadium. Capaciteit: 15.314). Het is ook nog goed mogelijk om vanuit Ipwich te reizen naar Londen. Met de trein zit je in ongeveer 1,5 uur in hartje Londen.