Home » Engeland Championship » Preston North End

PRESTON NORTH END VOETBALREIZEN ENGELAND (CHAMPIONSHIP)

Bezoek preston al vanaf €249,00 p.p.* inclusief retourvlucht en overnachtingen

Thuiswedstrijden Preston North End Wedstrijddatum Aanvangstijdstip Aantal reisdagen
Preston-Leeds (midweeks) 22-10 19:45 3
Preston-Blackburn 26-10 15:00 3
Preston-Huddersfield Town 09-11 15:00 3
Preston-West Brom 30-11 15:00 3
Preston-Fulham (midweeks) 10-12 19:45 3
Preston-Luton 14-12 15:00 3
Preston-Reading 29-12 15:00 3
Preston-Middlesbrough 01-01 15:00 3
Preston-Charlton 18-01 15:00 3
Preston-Swansea City 01-02 15:00 3
Preston-Millwall 15-02 15:00 3
Preston-Hull 22-02 15:00 3
Preston-QPR 07-03 15:00 3
Preston-Cardiff City (midweeks) 18-03 19:45 3
Preston-Derby County 21-03 15:00 3
Preston-Nottingham 13-04 15:00 3
Preston-Birmingham 25-04 15:00 3

*Wedstrijd nog niet vastgesteld.

*De wedstrijddata en het vermelde tijdstip zijn onder voorbehoud. De organisatie van de Championship maakt doorgaans 6-8 weken van te voren de definitieve wedstrijdgegevens bekend. Zodra de wedstrijddata is vastgesteld is het ook mogelijk om een 2-daagse voetbalreis te boeken.

Mocht jouw Engelse voetbalwedstrijd naar de Championship er nog niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op met Jouwvoetbalreis.nl en we geven je meer informatie of maken een passende offerte.

Je kunt je Engelse voetbalreis ook zonder vliegreis boeken. Of als je langer in Engeland wilt blijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt dit aangeven bij extra wensen. Wij controleren de beschikbaarheid van wedstrijdtickets, hotel en vliegreis pas nadat wij een offerte-aanvraag hebben ontvangen. Dus wees er snel bij! 

Vraag hieronder gratis een offerte aan voor een wedstrijd van Preston North End

Op elke offerte zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

U ontvangt onze offerte via e-mail.

Wij gebruiken alleen uw telefoonnummer als we vragen hebben om uw offerte te kunnen maken.

Engeland voetbalreizen Championship. Combinatietips Preston North End:

Informeer Jouwvoetbalreis.nl naar de mogelijkheden.

Clubprofiel Preston North End

Preston North End Football Club is opgericht in 1881. Preston is een stad in het noordwesten van Engeland, de stad ligt iets ten noorden van Liverpool. Er wonen ongeveer 115.000 mensen in Preston. In Preston is ook onder meer ook het nationale voetbalmuseum gevestigd.

Ook Preston North End begon oorspronkelijk eerst als een Cricket vereniging, dit was in 1862, vervolgens is dit in 1881 overgegaan in de voetbalclub. Deze voetbalclub is de eerste trotse landskampioen ter wereld. De bijnaam van de club is de ‘Lilywhites’. In 1875 verhuisde de club naar de wijk Deepdale in Preston. Tegenwoordig speelt Preston North End zijn thuiswedstrijden nog altijd in het gelijknamige Deepdale Stadium. Dit mooie stadion biedt plaats aan 23.404 toeschouwers.

 

De geschiedenis van Preston North End kan je zeer turbulent en opvallend noemen. De prestaties van Preston North End waren in hun beginperiode zeer goed te noemen met een landskampioenschap in 1889 en 1890, destijds bestond de hoogste divisie wel uit slechts 12 ploegen (tevens zijn deze twee titels ook gelijk de laatste op het hoogste niveau). Daarna werd de club driemaal op rij tweede in de competitie, eerst achter Everton, vervolgens tweemaal achter Sunderland. Daarnaast werden in 1889 en in 1939 de FA Cup veroverd. In 1889 won de club de FA Cup ten koste van Wolverhampton Wanderers, in dit hele FA Cup toernooi kreeg de club geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Daarnaast heeft de club ook nog altijd een record op zijn naam staan, dit heeft te maken met de grootste uitslag die een club ooit heeft behaald in een FA Cup toernooi. Dit was één jaar voor de winst van de FA Cup. In dat jaar won Preston North End van Hyde FC met liefst 26-0. Ook heeft de club het record op zijn naam staan van topscorer voor de club in één seizoen. In het seizoen 1932/1933 werd Ted Harper topscorer met 37 goals voor Preston North End, dit was wel op het tweede niveau. Na de drie tweede plaatsten was kwa succes de koek op voor de club. Dit kwam dor een aantal facetten. Onder meer werd er geld verduisterd bij de club door een belangrijke man voor Preston Nort End, namelijk William Sudell. Hij kreeg een gevangenisstraf voor drie jaar en emigreerde vervolgens naar Zuid-Afrika. Tevens verkaste veel spelers naar andere clubs omdat die clubs meer geld konden betalen aan de spelers. Ook is er het trieste verhaal van twee andere jonge spelers, Fred Dewurst en Nick Ross kwamen al op jonge leeftijd te overlijden. In het seizoen 1893/1894 werd de club veertiende (van de in totaal 16 clubs). Zo was het succes van de club van korte duur. Na een paar jaartjes in de middenmoot te hebben geacteerd degradeerde de club in 1901. Echter promoveerde de club in 1904 weer naar het hoogste niveau. In 1906 verraste het weer door wederom als tweede te eindigen op het hoogste niveau, ditmaal achter Liverpool. Vijf jaar later degradeerde Preston North End echter alweer naar het tweede niveau (nu bekend als de Championship). Tussen 1912 en 1915 was het alsmaar stuivertje wisselen tussen de twee hoogste voetbalniveaus van Engeland voor Preston.

Vervolgens werd de competitie stilgelegd terwijl Preston North End actief was op het hoogste niveau, dit kwam door de eerste Wereldoorlog. In 1922 bereikte de club wederom de finale van de FA Cup, ditmaal werd er verloren van Huddersfield Town. Niet veel later degradeerde de club wederom totdat in 1934 wederom promotie werd bewerkstelligt door middel van een tweede plaats op het tweede niveau. Net voor hun tweede winst in de finale van de FA Cup werd het jaar daarvoor ook gespeeld in de eindstrijd, deze werd dan echter verloren van Sunderland. Zo had de club in deze periode nog succesvoller kunnen zijn. De successen die werden behaald waren vooral te danken aan de vele Schotten die voor de club speelde. Preston Nort End stond er om bekend dat het altijd met enige regelmaat spelers haalde uit Schotland. Vervolgens waren er in de Tweede Wereldoorlog drie spelers overleden van de club. Na deze periode degradeerde de club in 1949 naar het tweede niveau. Twee jaar later werd de club kampioen van het tweede niveau en promoveerde zo weer naar het hoogste niveau. Vervolgens waren de jaren ’50 vrij succesvol voor de club met een FA Cup finale plaats en een aantal tweede en derde plekken op het hoogste niveau.

VAN FINALEPLAATS FA CUP NAAR LEAGUE TWO

 

Na de jaren ’50 was de koek echt op voor Preston Nort End. In 1960 werd het maximumloon afgeschaft voor spelers. Door de geringe financiële mogelijkheden van Preston North End kon de club deze spelers niet meer betalen en gingen voetballen bij andere clubs die hun spelers meer geld konden bieden. In 1961 degradeerde de club en zou daarna vooralsnog nooit meer terug keren op het hoogste niveau. In 1964 bereikte de ‘Lilywhites’ nog wel hun laatste finale van de FA Cup, maar ook deze finale werd verloren, ditmaal van West Ham United. En zo bleef het dus steken op twee gewonnen FA Cup trofeeën. In 1970 degradeerde de club naar het derde niveau, dit wel voor slecht 1 jaar om in 1974 weer te degraderen naar het derde niveau (Nu bekend als de League One). In 1978 promoveerde de club opnieuw. In 1981 ging het echter weer mis en degradeerde de club opnieuw.

Later in 1985 degradeerde de club zelf naar het vierde niveau (nu bekend als League Two). In hun eerste seizoen op dit niveau eindigde de club slecht op plaats 23(!) Preston North End moest na dit seizoen zelfs aanvraag doen om actief te blijven in de betaalde Football League organisatie. De overkoepelende organisatie besloot Preston North End de voorkeur te geven boven Enfield FC, deze club was kampioen geworden van het niveau daaronder. Zo bleef de club actief op het vierde voetbalniveau. Na het besluit van de organisatie speelde de club als herboren en promoveerde in het seizoen daaropvolgend gelijk naar het derde niveau. In 1993 zakte de club weer af naar het vierde niveau, tot dat het in 1996 weer promoveerde naar het derde niveau. Begin 1998 werd de bekende David Moyes de manager van Preston North End, ook onder zijn leiding werd de weg omhoog doorgezet met weer een promotie tot gevolg. In het seizoen 2000/2001 speelde de club weer in het Championship. Tot het seizoen 2008/2009 werden maar liefst viermaal de play-offs bereikt om een plaats naar de Premier League, echter lukte het de club elke keer net niet om te promoveren. Preston North End verloor achtereenvolgens van Bolton Wanderers, West Ham United, Leeds United en Sheffield United. Hierna ging het minder met een zeventiende plek als eindresultaat. In het seizoen 2010/2011 degradeerde Preston North End zelfs weer naar de League One. In het seizoen 2014/2015 eindigde de club op 10 punten achter kampioen Bristol City en op twee punten van andere promovendus Milton Keys Dons op de derde plaats, de clubs die eindigde op de andere play-off plekken volgden op respectievelijk 10 en 20 punten (nummer 4 Swindon Town, nummer 6 in de eindstand Chesterfield) deze club eindigde op liefst 20 punten achterstand van Preston North End. Op plaats vijf was Sheffield United te vinden. Preston North End mocht zo wel weer meedoen aan de play-offs. Preston won van Chesterfield en Swindon Town en promoveerde zo weer naar de Championship. Vervolgens doet de club het redelijk goed en eindigde tweemaal keurig op de elfde plaats in de Championship. Eén seizoen later in 2018 was de club zelfs heel dicht bij de play-offs, Preston North End kwam slechts 2 punten te kort om deel te mogen nemen in de race om een plaats in de Premier League.

Voor Preston North End hebben ook een aantal zeer bekende spelers gespeeld, wat te denken van David Beckham of Bobby Charlton, maar ook David Nugent, Billy Jones, Alex Bruce en ook de Nederlander Erik Meijer speelden in het verleden bij Preston North End.

Door de ligging van Preston in het westen van Engeland is het combineren van een trip aan Preston North End goed te combineren met een andere stad/voetbalclub. Zo kun je denken aan Liverpool (spelend op Anfield Road, capaciteit 54.074), Manchester (City/United) Etihad Stadium capaciteit: 55.000/ capaciteit van Old Trafford van Manchester United: 76.312. Burnley (uitkomend in de Premier League, spelend op Turf Moor. Capaciteit: 22.546).

 

Huddersfield (Huddersfield Town, spelend in de Championship. Thuishaven: John Smith’s Stadium, capaciteit: 24.500) Bolton (Bolton Wanderers, uitkomend in de Championship. Speelt zijn thuiswedstrijden in het Macron Stadium, capaciteit: 28.723). Blackburn (Blackburn Rovers, uitkomend in League One. Thuishaven: Ewood Park, capaciteit: 31.367). En kleinere clubs als Fleetwood Town (League One) en Blackpool (League Two). Stadioncapaciteit Highbury Stadium (Fleetwood Town): 5327. Capaciteit Bloomfield Road (Blackpool FC): 9731. Bij veel van deze stadions is het ook goed mogelijk om alleen voor een Stadium Tour te kiezen, op deze manier zie je bijna elk onderdeel van het stadion. Zo zijn er dus genoeg mogelijkheden om meerdere steden/clubs te bezoeken vanuit Preston.