Home » Engeland Premier League » Brighthon & Hove Albion

BRIGHTON & HOVE ALBION VOETBALREIZEN ENGELAND (PREMIER LEAGUE)

Wedstrijden Wedstrijddatum Tijdstip Aantal reisdagen
Brighton-Everton 26-10-2019 3
Brighton-Norwich 02-11-2019 3
Brighton-Leicester City 23-11-2019 3
Brighton-Wolverhampton Wanderers 07-12-2019 3
Brighton-Sheffield Utd 21-12-2019 3
Brighton-Bournemouth 28-12-2019 3
Brighton-Chelsea 01-01-2020 3
Brighton-Aston Villa 18-01-2020 3
Brighton-Watford 08-02-2020 3
Brighton-Crystal Palace 29-02-2020 3
Brighton-Arsenal 14-03-2020 3
Brighton-Manchester United 04-04-2020 3
Brighton-Liverpool 18-04-2020 3
Brighton-Manchester City 25-04-2020 3
Brighton-Newcastle United 09-05-2020 3

*De wedstrijddata en het vermelde tijdstip zijn onder voorbehoud. De organisatie van de Championship maakt doorgaans 6-8 weken van te voren de definitieve wedstrijdgegevens bekend. Zodra de wedstrijddata is vastgesteld is het ook mogelijk om een 2-daagse voetbalreis te boeken.

Mocht jouw Engelse voetbalwedstrijd naar de Championship er nog niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op met Jouwvoetbalreis.nl en we geven je meer informatie of maken een passende offerte.

Je kunt je Engelse voetbalreis ook zonder vliegreis boeken. Of als je langer in Engeland wilt blijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt dit aangeven bij extra wensen. Wij controleren de beschikbaarheid van wedstrijdtickets, hotel en vliegreis pas nadat wij een offerte-aanvraag hebben ontvangen. Dus wees er snel bij! 

Vraag hieronder VRIJBLIJVEND een offerte aan

 

Op elke offerte zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

U ontvangt onze offerte via e-mail.

Wij gebruiken alleen uw telefoonnummer als we vragen hebben om uw offerte te kunnen maken.

*Wedstrijd nog niet vastgesteld.

CLUBPROFIEL BRIGHTON AND HOVE ALBION

Brighton and Hove Albion is opgericht in 1901. In 1910 veroverde deze zijn eerste prijs, het Community Shield. Daarnaast speelde de club éénmaal de FA Cup finale, dit was in 1983. Manchester United was echter te sterk voor Brighton and Hove Albion. De club is afkomstig uit de gelijknamige stad Brighton. Deze stad ligt aan de zuidkust van Engeland, vlakbij steden als Southampton en Portsmouth. Southampton beschikt over een internationale luchthaven. De stad Brighton is een bekende en grote badplaats, dit trekt veel toeristen. Ook veel Engelsen gaan op vakantie naar deze stad. Tevens beschikt de stad over veel oude Victoriaanse gebouwen. In mei vindt elk jaar het Brighton Festival plaats, dit feest wordt door duizenden mensen gevierd. Ook kan je goed shoppen in deze badplaats. Het fijne ten opzichte van andere delen van Engeland is dat het weer vaak wat beter is. De Engelse plaats Hove telt bijna 100.000 inwoners. Brighton en Hove hebben samen ruim een kwart miljoen inwoners. De hoofdstad Londen bevind zich op 76 kilometer van Brighton. Binnen iets meer dan een uur zit je met de trein in Londen.

De bijnaam van Brighton and Hove Albion is ‘The Seagulls’. Brighton and Hove Albion speelt in blauwwitte shirts. Vanaf 2011 speelt de club in het American Express Community Stadium. Het stadion wordt ook vaak het Falmer Stadium genoemd. Het is een modern stadion en het is gelegen in een ‘dal’. Het stadion heeft een capaciteit van 30.750 De kosten van de bouw van het stadion waren ongeveer 105 miljoen pond. De eerste wedstrijd was een wedstrijd tussen Brighton and Hove Albion en Eastbourne Borough (2-0).

Vroeger speelde de club ook lange tijd in de plaats Hove, maar in verband met financiële problemen moest het stadion verkocht worden. Vanaf 1999 speelde de club in het Withdean Stadium. Dit stadion bood slechts plaats aan bijna 9000 toeschouwers. Opvallend feitje was dat dit stadion in 2004 werd verkozen tot het op drie na slechtste voetbalstadion van Engeland. Ook maakte de club nog een tijdje gebruik van het stadion van voetbalclub Gillingham. Het stadion van Gillingham (Priestfield Stadium) beschikte over een capaciteit van ruim 11.000 zitplaatsen. Voordat het nieuwe grote stadion in gebruik werd genomen degradeerde de club nog bijna uit de Football League, het zag er dus even naar uit dat de club bijna geen betaald voetbal meer zou spelen en dat ondanks een nieuw groot stadion dat in aanbouw was.

In 1997 en 1998 was het bij Brighton wat betreft de resultaten betreft niet best. De club eindigde tweemaal op rij op plaats 23 in de als tegenwoordig bekende competitie League Two. Vervolgens ging het steeds beter en eindigde de club als zeventiende en als elfde. Het jaar daarop werd Brighton and Hove Albion kampioen en promoveerde naar de League One (tweede voetbalniveau). Hierin werd de club gelijk weer kampioen en promoveerde zo voor het tweede jaar op rij, ditmaal echter naar de Championship. Dit avontuur was echter van korte duur want na één jaar degradeerde de club weer naar de League One. In 2011 volgde dankzij het kampioenschap een terugkeer naar de Championship. In 2013 ,2014 en 2016 behaalde Brighton and Hove Albion de play-offs maar hierin was eerst Crystal Palace te sterk, vervolgens was Derby County te sterk. En in 2016 miste de club op basis van het doelsaldo promotie, Middlesbrough ging met deze eer aan de haal. In de play-offs verloor de club wederom, ditmaal van Sheffield Wednesday. In 2017 was het dan wel raak. Op de laatste speeldag werd weliswaar de titel verspeelt aan Newcastle United, maar dankzij de tweede plaats promoveert Brighton and Hove Albion naar de Premier League. De club behield een ruime marge ten opzichte van achtervolgers Reading, Huddersfield Town, Sheffield Wednesday en Fulham. Zo is de club eindelijk op het platform waar het al jaren naar hunkerde en waar het misschien ook wel thuis hoort. In 2018 behaalde het een keurige vijftiende eindpositie in de Premier League.

Bekende oud spelers van de club zijn onder andere Mark Farrington, Steve Foster, Bobby Zamora en Sebastien Pocognoli. Ook Nederlanders als Elvis Manu, Kemy Agustien, Roland Bergkamp, Danny Holla, Michel Kuijpers en Hans Kraaij jr. hebben een verleden bij Brighton and Hove Albion.

Een reis naar de badplaats Brighton zou je uitstekend kunnen combineren met de volgende clubs uit Londen: Arsenal (Emirates Stadium, capaciteit: 60.338). West Ham United (London Stadium, capaciteit: 60.000) Chelsea (Stamford Bridge, capaciteit 42.055). Tottenham Hotspur (tijdelijk spelend op Wembley. Capaciteit: 90.000). Crystal Palace (Selhust Park, capaciteit: 26.309). Brentford (spelend in de Championship. Stadion Griffin Park, capaciteit: 12.763). Queens Park Rangers (uitkomend in de Championship. Stadion: Loftus Road, capaciteit: 19.148). Fulham (spelend in de Championship. Speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse Craven cottage. Capaciteit: 25.700). Charlton Athletic (spelend in de League One. Thuishaven: The Valley, capaciteit: 27.111). Millwall (spelend in de League One. Stadion: The Den, capaciteit: 20.146). Ook kleinere voetbalclubs als Leyton Orient, Wimbledon FC, Dagenham & Redbridge, Barnet, Welling United, Bromley, Sutton United en Wealdstone zijn afkomstig uit Londen.

 

Ook kun je echter denken aan andere steden/clubs in het zuiden van Engeland zoals Southampton (spelend in de Premier League. Speelt zijn thuiswedstrijden in het St. Mary’s Stadium. Capaciteit: 32.505). AFC Bournemouth (spelend in de Premier League. Speelt zijn thuiswedstrijden op Dean Court. Capaciteit: 10.241). Reading (spelend in de Championship. Speelt zijn thuiswedstrijden in het Madejski Stadium. Capaciteit: 24.161). Portsmouth (spelend in de League One. Speelt zijn thuiswedstrijden op Fratton Park. Capaciteit: 21.100). Daarnaast zou je nog kunnen denken aan het wat verder gelegen Watford op circa 100 minuten met de trein. (Watford komt uit in de Premier League en speelt zijn thuiswedstrijden op Vicarage Road. Capaciteit: 21.577).