EVERTON VOETBALREIZEN ENGELAND (PREMIER LEAGUE)

Wedstrijden en arrangementen van Everton worden door Jouwvoetbalreis.nl aangeboden in samenwerking met partnerwebsite Voetbaltravel.nl 

Als je klikt op onderstaande button ga je direct naar de website van Voetbaltravel.

Let op: Op alle voetbalreizen die worden aangeboden op deze pagina gelden de voorwaarden van Voetbaltravel.nl

Naast een wedstrijd van Everton via onze partnerwebsite Voetbaltravel.nl zou je misschien ook nog een andere Engelse voetbalwedstrijd kunnen bezoeken om zo je voetbalreis naar Engeland nog mooier te maken. Contacteer ons voor de mogelijkheden als je gebruik wilt maken van een gecombineerde voetbalreis. Neem contact met ons op via info@jouwvoetbalreis.nl of via het contact formulier op onze website.

02052012165.jpg
02052012222.jpg
02052012253.jpg

CLUBPROFIEL EVERTON

Everton is afkomstig uit de Engelse plaats Liverpool. Everton staat ook bekend onder de bijnamen The Toffees en The grand Old Lady. De club is opgericht in 1878. Everton speelt zijn thuiswedstrijden op Goodison Park, dit stadion biedt plaats aan 40.569 toeschouwers. Het stadion is een oud stadion en is afkomstig uit 1892. De eerste wedstrijd die er gespeeld werd was een wedstrijd tussen Everton en Bolton Wanderers. Uitslag: 4-2. Tijdens het WK van 1966 zijn er 5 wedstrijden gespeeld in dit stadion. Tevens was Goodison Park het decor van de FA Cup finale in 1894. Het stadion ligt vlakbij het stadion van aartsrivaal Liverpool, Anfield Road .

GoodisonPark.jpg

Oorspronkelijk begon Everton ook met het spelen van zijn thuiswedstrijden op Anfield Road. Op een gegeven moment kreeg de club problemen over de huur van het stadion met de toenmalige eigenaar. Everton vertrok naar Goodison Park en de eigenaar van Anfield Road richtte een nieuwe voetbalclub op: Liverpool FC.

 

Eén van de iconen van Everton in zonder meer Dixie Dean. In 431 wedstrijden maakte hij liefst 377 doelpunten. Op zijn geliefde Goodison Park gebeurde later echter ook nog een grote tragedie. Hij overleed in 1980 tijdens de wedstrijd Everton-Liverpool (Merseyside-derby) op 73-jarige leeftijd. Dean bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Hij werd kampioen en won ook onder andere de FA Cup. Daarnaast heeft hij in 16 interlands 18 doelpunten gescoord. Dixie Dean speelde ook nog voor onder meer Notts County en Tranmare Rovers. Naast Dean heeft Everton meer grote spelers voortgebracht.

DixieDean750x422.jpg

Wij willen er graag nog één uitlichten die in het hedendaagse voetbal veel heeft betekent voor Everton. Het gaat hier om Leighton Baines. De vleugelverdediger kwam in 2007 over van Wigan Athletic. Baines staat erom bekend dat hij altijd speelt met enorm veel passie, drijfveer en doorzettingsvermogen. Inmiddels heeft hij meer dan 300 wedstrijden gespeeld voor de club en scoorde daarin 27 doelpunten.

Baines.jpg

In totaal werd Everton 9 keer landskampioen van Engeland. 13 jaar na de oprichting werd de club al voor de eerste keer kampioen. Everton veroverde 5 FA Cups en 9 keer het Engelse Community Shield.

 

LAATSTE GROTE EUROPESE SUCCESSEN

 

De succesvolste jaren van de club waren de jaren’80 van de vorige eeuw. In 1985 en 1987 werd Everton landskampioen van Engeland. Tevens was de titel in 1987 tot nog toe de laatste titel van Everton. In dit jaar eindigde Everton 9 punten boven Liverpool dat in dat jaar op plaats 2 eindigde. In 1984 won Everton de FA Cup ten koste van Watford. Daarnaast was er ook groot Europees succes met de winst van de Europa Cup II. In de Rotterdamse Kuip werd Rapid Wien met 3-1 opzij gezet. In deze periode behoorde de club tot de grotere ploegen van Engeland. De successen waren mede te danken aan manager Howard Kendell. Onder zijn leiding boekte Everton deze grote sportieve successen. Everton kon de successen echter geen gevolg geven, de jaren erna werden de prestaties minder. Ook werden er sindsdien weinig prijzen meer gewonnen. In 1994 en in 1998 werd degradatie maar net voorkomen. In 1994 bleef de club slechts 2 punten boven de degradatieplekken. Een marge van 3 punten was in 1998 voldoende om degradatie af te wenden. In 1995 en 1996 werden er nog twee prijzen gepakt. Eerst werd Manchester United in 1995 verslagen in de finale van de FA Cup. In 1996 won de club het Community Shield ten koste van landskampioen Blackburn Rovers. Dit was vooralsnog wel gelijk de laatst gewonnen prijs. Sinds 2010 eindigde Everton op plaats 8, 7, 7, 6, 5, 11, 11 en op plek 7 in 2017. Laatste notering was genoeg voor deelname aan de Europa League in het volgende seizoen. Sinds de zomer van 2016 is Ronald Koeman de manager van Everton.

 

Bekende oud spelers van de club zijn onder meer Howard Kendall, Peter Reid, Mikel Arteta, Wayne Rooney, Tim Howard, Dan Gosling, Slaven Bilic, Gary Lineker, Phil Neville, Tim Cahill en Louis Saha. Ook Nederlanders als Andy van der Meyde, Raymond Atteveld, Sander Westerveld, John Heitinga, Maarten Stekelenburg en Royston Drenthe.

ENGELSE VOETBALCLUBS IN DE OMGEVING VAN EVERTON:

De stad Liverpool heeft bijna een half miljoen inwoners. Liverpool beschikt over een eigen internationale vliegveld, het John Lennon Airport. Naast muziek, staat de stad ook bekend om zijn haven en de Titanic. Naast het bezichtigen van één van de vele culturele hoogtepunten (Liverpool was in 2008 nog de culturele hoofdstad van Europa) is het ook mogelijk om andere steden/ voetbalclubs te bezoeken. Zo kun je denken aan: Liverpool FC (spelend op Anfield Road. Capaciteit: 60.000). Manchester (City/United) Etihad Stadium capaciteit: 55.000/ capaciteit van Old Trafford van Manchester United: 76.312. Burnley (uitkomend in de Premier League, spelend op Turf Moor. Capaciteit: 22.546). Huddersfield (Huddersfield Town, spelend in de Premier League. Thuishaven: John Smith’s Stadium, capaciteit: 24.500).

 

Bolton (Bolton Wanderers, uitkomend in de Championship. Speelt zijn thuiswedstrijden in het Macron Stadium, capaciteit: 28.723). Blackburn (Blackburn Rovers, uitkomend in League One. Thuishaven: Ewood Park, capaciteit: 31.367). En kleinere clubs als Fleetwood Town (League One) en Blackpool (League Two). Stadioncapaciteit Highbury Stadium (Fleetwood Town): 5327. Capaciteit Bloomfield Road (Blackpool FC): 9731. Bij veel van deze stadions is het ook goed mogelijk om alleen voor een Stadium Tour te kiezen, op deze manier zie je bijna elk onderdeel van het stadion. Zo zijn er dus genoeg mogelijkheden om meerdere steden/clubs te bezoeken vanuit Liverpool.