Home » Engeland Premier League » Wolverhampton Wanderers

WOLVERHAMPTON WANDERERS VOETBALREIZEN ENGELAND (PREMIER LEAGUE)

Wedstrijden Wedstrijddatum Tijdstip Aantal reisdagen
Wolverhampton Wanderers-Southampton 19-10-2019 3
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa 09-11-2019 3
Wolverhampton Wanderers-Sheffield Utd 30-11-2019 3
Wolverhampton Wanderers-West Ham United 03-12-2019 19:45 3
Wolverhampton Wanderers-Tottenham 14-12-2019 3
Wolverhampton Wanderers-Manchester City 26-12-2019 3
Wolverhampton Wanderers-Newcastle United 11-01-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Liverpool 21-01-2020 19:45 3
Wolverhampton Wanderers-Leicester City 08-02-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Norwich 22-02-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Brighton 07-03-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Bournemouth 21-03-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Arsenal 11-04-2020 3
Wolverhampton Wanderers-Everton 25-04-2020 3
Wolverhampton-Crystal Palace 09-05-2020 3

* Bij de prijs inbegrepen: wedstrijdticket, hotelovernachting(en) en vliegreisDe wedstrijddata en het vermelde tijdstip zijn onder voorbehoud. De organisatie van de Championship maakt doorgaans 6-8 weken van te voren de definitieve wedstrijdgegevens bekend. Zodra de wedstrijddata is vastgesteld is het ook mogelijk om een 2-daagse voetbalreis te boeken.

Mocht jouw Engelse voetbalwedstrijd naar de Championship er nog niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op met Jouwvoetbalreis.nl en we geven je meer informatie of maken een passende offerte.

Je kunt je Engelse voetbalreis ook zonder vliegreis boeken. Of als je langer in Engeland wilt blijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt dit aangeven bij extra wensen. Wij controleren de beschikbaarheid van wedstrijdtickets, hotel en vliegreis pas nadat wij een offerte-aanvraag hebben ontvangen. Dus wees er snel bij! 

*Wedstrijd nog niet vastgesteld.

Vraag hieronder een VRIJBLIJVEND offerte aaN.

Op elke offerte zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

U ontvangt onze offerte via e-mail.

Wij gebruiken alleen uw telefoonnummer als we vragen hebben om uw offerte te kunnen maken.

Engeland voetbalreizen Premier league. Combinatietips Wolverhampton Wanderers:

Vraag Jouwvoetbalreis.nl naar de mogelijkheden.

Clubprofiel Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers is opgericht in 1877, oorspronkelijk heette de club St. Luke’s, twee jaar later werd dit veranderd naar de huidige naam na het samen gaan van de plaatselijke cricket- en voetbalvereniging van Wolverhampton. De club staat natuurlijk met name bekend als de ‘Wolves’. Wolverhampton is staat erom bekend dat het een industriestad is. De stad heeft ongeveer een kwart miljoen inwoners. Wolverhampton Wanderers speelt zijn thuiswedstrijden in het Molineux, het is de thuisbasis sinds 1989. Dit is ook het stadion waar als één van de eerste met kunstlicht werd gespeeld zodat er ook in de avond gevoetbald kon worden. Momenteel biedt het stadion plaats aan 28.525 toeschouwers.

In 1893 won de club hun eerste grote prijs, de FA Cup. In de finale werd Everton verslagen. Vervolgens werden de resultaten minder, echter werd wel in 1908 ook wederom de FA Cup veroverd door de ‘Wolves’. In de finale werd ditmaal favoriet Newcastle United verslagen. In de competitie waren de resultaten echter slecht te noemen. Na de toelating tot de hoogste voetbaldivisie in 1888, was in 1906 de eerste degradatie een feit (naar de tweede divisie, nu beter bekend als de Championship). Na de Eerste Wereldoorlog degradeerde de club in 1923 opnieuw naar het derde niveau(nu beter bekend als de League One). Het seizoen daarop volgend promoveerde Wolverhampton Wanderers alweer naar de Championship. Vervolgens werd de club kampioen in 1932 en keerde zo weer terug naar het hoogste voetbalniveau van Engeland. Hun eerste jaren na de terugkeer waren niet echt goed te noemen, wel bleef de club elke keer net aan op het hoogste niveau. In het seizoen 1936/1937 presteerde de ‘Wolves’ heel erg goed, ze stevenden zelfs af op de titel, maar op de laatste speeldag werd verloren van Sunderland, hierdoor ging de het kampioenschap net aan naar Arsenal. Het jaar daarop behaalde de club tot tweemaal toe net geen prijs. In de competitie eindigde Wolverhampton Wanderers als tweede achter Everton. In de FA Cup finale werd verloren van Portsmouth. Ook net na de Tweede Wereldoorlog werd de club tweede, nu gedeeld met Manchester United achter kampioen Liverpool. Vervolgens stopte Stan Cullis met voetbal bij de club en werd de manager van de ‘Wolves’. Hij speelde al sinds 1934 voor Wolverhampton Wanderers. Vervolgens zou hij zelfs tot 1964 de baas zijn van het eerste elftal van Wolverhampton Wanderers. In 1949 werd onder zijn leiding de FA Cup veroverd, dit ten koste van Leicester City. In de competitie werden rond deze periode wel een tijdje wisselende resultaten behaald. De club werd onder meer tweede en derde, maar eindigde ook een aantal malen in het rechterrijtje van het hoogste niveau (nu beter bekend als de Premier League). In 1953 werd de club na veel tweede plaatsen eindelijk kampioen, vier punten boven West Bromwich Albion. Daarna eindigde de club bijna als vertrouwd zou je kunnen zeggen op plaats twee, dit was ook het geval in 1955. Eerst achter Chelsea, vervolgens achter Manchester United. Hierna volgde een slecht seizoen. Vervolgens ging het crescendo met de club. In 1958 en 1959 werd de club namelijk voor de tweede en derde keer landskampioen van Engeland.

In Europees verband waren de resultaten wisselend zonder bijzondere positieve uitschieters, de club draaide leuk mee maar kon toch ook weer geen potten breken. In 1960 scoorde Wolverhampton Wanderers voor het derde jaar op rij meer dan 100 doelpunten in de competitie, maar toch kon de club de titel niet in de wacht slepen. De ‘Wolves’ werden weer is tweede in de ranglijst, ditmaal achter Burnley. Wel werd in dit seizoen de vierde FA Cup veroverd, nu ten koste van Blackburn Rovers. Vervolgens eindigde de club achtereenvolgens op plek 3, 18(!) en 5. De goede jaren van de club waren nu inmiddels wel voorbij. In 1965 degradeerde Wolverhampton Wanderers naar het tweede niveau. In 1967 was een tweede plaats achter Coventry City voldoende voor een terugkeer naar het hoogste niveau. In 1971 eindigde Wolverhampton Wanderers als derde en mocht zo voor het eerst meedoen aan de allereerste editie van de UEFA Cup. Na overwinningen op Academica, ADO Den Haag, FC Carl Zeiss Jena, Juventus en Ferencvaros bereikte de club de finale van de allereerste editie van de UEFA Cup. In de finale werd over twee wedstrijden verloren van Tottenham Hotspur. In 1974 won het voor het eerst in de geschiedenis van de club de League Cup. In 1976 degradeerde de club echter plots opnieuw. In hun eerste jaar werden ze gelijk weer kampioen en keerde zo gelijk terug naar het hoogste niveau. Na een paar anonieme seizoen voor de ‘Wolves’ won de club in 1980 wel weer de League Cup, nu ten koste van tweevoudig Europa Cup 1 winnaar Nottingham Forrest. In 1982 degradeerde de club weer voor één jaar. In 1984 daalde de club gelijk weer af naar het tweede niveau na een kansloze laatste plaats, de ‘Wolves’ eindigde op 12 punten van de voorlaatste positie dit dat jaar werd ingenomen door Notts County uit Nottingham. Hierna werd het drama alleen maar erger. Er kwamen financiële problemen bij de club en Wolverhampton Wanderers degradeerde in het seizoen daarop naar de derde divisie na een laatste plaats, het jaar daarop degradeerde de club weer opnieuw. In drie jaar tijd werd dus driemaal op rij gedegradeerd door de ooit eerst zo vrij succesvolle club. Zo speelde de club dus in 1986 op het vierde niveau (nu bekend als de League Two), dit duurde twee jaar en zo werd de weg eindelijk weer omhoog ingezet. Na wederom een paar promoties speelde de club in 1992 alweer knap in de Premier League. Zo kan het behoorlijk hard gaan in negatief en positief opzicht. De teruggekeerde successen waren mede te danken aan de gemeente, zij redde de club uit de financiële malaise.

In 2004 degradeerde Wolverhampton Wanderers echter alweer naar de Championship. Vijf jaar later werd de club kampioen en zo keerde het weer terug naar de Premier League. Na achtereenvolgens op plaats 17 en 20 te zijn geëindigd ging het weer mis en degradeerde de club tweemaal op rij naar de League One. In 2014 werd door Wolverhampton Wanderers het kampioenschap binnen gehaald in de League One en promoveerde zo naar de Championship. Hierna eindigde de club op de keurige zevende plek, zo kwamen ze net te kort om mee te mogen doen aan de play-offs om een plaats in de Premier League. Vervolgens volgde een veertiende (2016) en vijftiende plek (2017) in de Championship. 

Dankzij de nodige investeringen in met name Portugese spelers werd het seizoen 2017/2018 een zeer succesvol seizoen. Na bijna 10 seizoenen keren de 'Wolves' terug in de Premier League dankzij het behalen van het kampioenschap in de Engelse Championship.

 

Bekende oud spelers van de club zijn onder meer: Mark Davies, Steven Fletcher, Paul Ince, Robbie Keane, Jelle van Damme en veelvuldig topscorer van de club in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw Steve Bull. Ook Nederlanders als John de Wolf, Rajiv van la Parra en keepers Dorus de Vries en Stefan Postma.

Een trip naar Wolverhampton Wanderers zou je mooi kunnen combineren met de volgende steden/clubs: Manchester (City/United) capaciteit Etihad Stadium: 55.000/capaciteit Old Trafford: 76.312), Liverpool (Anfield Road, capaciteit: 54.074), Stoke-on-Trent (Stoke City: Brittania Stadium, capaciteit: 28.383/Port Vale: Vale Park Stadium, capaciteit: 19.052). Leicester (Leicester City. Capaciteit King Power Stadium: 32.500). Birmingham (Aston Villa/Birmingham City. Capaciteit Villa Park: 42.640. Capaciteit stadion Birmingham City: 30.009 (St. Andrew’s Stadium). Derby (Derby County. Capaciteit Pride Park Stadium: 33.597). Ook kleinere clubs als Burton Albion, Walsall en Coventry City behoren tot de mogelijkheden.