Home » Info » Steden informatie

LONDEN:

Londen is de grootste stad van Engeland en tevens van het hele Verenigd Koninkrijk. De stad telt circa 7.500.000 inwoners. Daarnaast beschikt de stad over meerdere internationale luchthavens. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de hoofdstad. De stad heeft natuurlijk tal van bezienswaardigheden. Onder meer de Londen Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, Palace of Westminster en zo zou je nog wel even door kunnen gaan. Londen is de stad bij uitstek om je goed te kunnen vermaken, op alle gebieden is er wel wat te doen. Ook op het gebied van sport is de stad om veel evenementen bekend. Zo heb je natuurlijk jaarlijks het beroemde tennistoernooi van Wimbledon. Wij van Jouwvoetbalreis.nl concentreren ons echter vooral natuurlijk op het voetbal, zo zijn er heel veel clubs afkomstig uit de hoofdstad, de belangrijkste zijn: Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Crystal Palace, Brentford, Fulham, Millwall, Queens Park Rangers, AFC Wimbledon en Charlton Athletic. Zo is er genoeg te beleven in één van de drukste steden van de wereld.

BIRMINGHAM:

Birmingham is de tweede stad van Engeland na de hoofdstad Londen. Birmingham is gelegen in het hart van Engeland en telt circa 1.100.000 inwoners. Birmingham is één van de meest multiculturele steden van het Verenigd Koninkrijk. De plaats maakt deel uit van het Engelse graafschap West Midlands. Totaal wonen hier ongeveer 2.600.000 mensen. Birmingham International Airport is de luchthaven van de stad en is gelegen in het oosten van de stad. Birmingham wordt vaak Brum genoemd, verder word de stad gekenmerkt door zijn vele hoge gebouwen en industriële achtergronden. Echter heeft de stad veel bezienswaardigheden, uiteenlopend van mooie parken tot aan museums. Daarnaast lijkt de stad een beetje op Venetië vanwege de vele kanalen. Er zijn 2 bekende voetbalclubs afkomstig uit Birmingham, beide clubs (Birmingham City en Aston Villa) spelen nu in de Championship (tweede voetbalniveau van Engeland). Laatstgenoemde club won in de jaren ’80 van de vorige eeuw nog de Europa Cup I in Rotterdam.

MANCHESTER:

Op 4 steden in Engeland na is Manchester de grootste stad van Engeland, het telt ruim een half miljoen inwoners. Daarnaast heeft het gebied er omheen (graafschap Greater Manchester) zo’n 2.600.000 inwoners. Districten in dit gebied zijn onder meer: Trafford, Wigan, Bolton, Bury, Oldham, Stockport en Rochdale. Andere bekende steden in de buurt zijn onder meer Liverpool, Huddersfield, Bradford, Sheffield, Nottingham en Leeds. Manchester heeft veel bekende muziekbands voortgebracht zoals Oasis, The Bee Gees, Buzzcocks, Take That en 10CC. Naast de vele mooie historische gebouwen zijn er ook 3 populaire museums te vinden, zo heb je het museum of transport, museum wetenschap en industrie en voor de voetballiefhebbers het nationale voetbalmuseum. Daarnaast beschikt de stad over veel mooie natuurparken. Ook de kathedraal van Manchester is een toeristische trekpleister. Op gebied van voetbal is de stad natuurlijk bekend om Manchester United en Manchester City. Deze 2 topploegen in Engeland beschikken daarnaast over een prachtig stadion (United: Old Trafford) en (City: Etihad Stadium). Deze clubs zijn zeker een bezoekje waard als je een reis maakt in Manchester.

LEEDS:

Leeds is een stad met circa een half miljoen inwoners. De stad is gelegen in het noorden van Engeland en ligt aan de rivier de Aire. Andere bekende steden in de buurt zijn onder andere Manchester, Huddersfield, Nottingham, Bradford en Sheffield. Samen met het eerder genoemde Bradford delen ze een internationale luchthaven: Leeds Bradford International Airport. Hoog onderwijs en het centrum voor handel zijn tegenwoordig de aspecten waarom Leeds bekend staat, maar ook zijn er vele museums in Leeds. Daarnaast heeft de stad een populair en druk winkelcentrum. In het centrum zijn ook veel leuke Pubs en Restaurants te vinden. Als je in de stad bent is het ook absoluut een aanrader om één van de vele parken te bezoeken. Zo is er voldoende te beleven in deze grote stad.

Leeds United is de plaatselijke voetbalclub en komt uit in de Championship. Daarnaast spelen er twee grote rugby clubs hun thuiswedstrijden in deze stad. In 2014 startte de Tour de France in Leeds, de etappe naar Harrogate werd gewonnen door sprinter Marcel Kittel.

KUSTPLAATSEN BOURNEMOUTH EN BRIGHTON:

 

Bournemouth is een kustplaats in het zuiden van Engeland. De stad telt bijna 185.000 inwoners. Bournemouth is een echte toeristische trekpleister. Belangrijkste reden is natuurlijk omdat het een kustplaats is, in de zomer wordt de stad overspoeld met binnenlandse- en buitenlandse toeristen. De stad is sinds een paar jaar ook bekend vanwege voetbalclub AFC Bournemouth. De laatste jaren heeft deze club een enorme opmars gemaakt. Een aantal jaar geleden had waarschijnlijk nog bijna niemand van deze club gehoord in het buitenland. Dit kwam mede omdat ze voornamelijk actief waren in de lagere divisies van Engeland. Toen ging de relatief kleine club het onmogelijke presteren en promoveerde een aantal keer in korte tijd. Inmiddels is de club alweer een aantal seizoenen actief in de Premier League. Deze Engelse kustplaats is zeker een bezoekje waard!

 

Ook Brighton ligt in het zuiden van Engeland aan de kust. Brighton ligt ten opzichte van Bournemouth wel meer naar het oosten van Engeland, niet ver van de hoofdstad Londen. Deze stad heeft ook meer inwoners dan Bournemouth (circa 290.000). Samen met de stad Hove is het sinds 1997 een agglomeratie. Naast dat de plaats bekend staat als een badplaats heeft Brighton ook de beschikking over een beroemde pier: de Brighton Pier. Ook staat de stad bekend om sport. In 1994 finishte er een etappe in de Tour de France. De meeste sportliefhebbers denken natuurlijk aan de voetbalclub van Brighton: Brighton and Hove Albion. In het seizoen 2017-2018 is deze club actief in de Premier League. Ook kustplaats Brighton is een leuke stad om te bezoeken. Andere omliggende bekende steden bij Bournemouth en Brighton zijn Southampton en Portsmouth.

SOUTHAMPTON:

Southampton is gelegen in het zuiden van Engeland. De hoofdstad Londen is daarnaast ook goed bereikbaar. Andere bekende steden in de omgeving zijn Reading, Brighton, Portsmouth en Bristol. Southampton heeft ruim een kwart miljoen inwoners, daarnaast beschikt deze stad over een eigen internationale luchthaven. De stad is de grootste havenstad van Engeland, veel mensen kennen deze plaats natuurlijk ook vanwege de Titanic. De stad staat verder bekend om zijn vele parken en historische bouwwerken. Southampton FC is de plaatselijke voetbalclub. Na wat mindere jaren is de club inmiddels al een tijdje een stabiele middenmoter geworden in de Engelse Premier League.

HUDDERSFIELD:

Huddersfield is een plaats in het Engelse graafschap West Yorkshire. De stad ligt vlakbij steden als: Halifax, Barnsley, Sheffield, Rotherham, Manchester, Bradford en Leeds. De laatste twee hebben een gezamenlijk internationaal vliegveld, daarnaast heeft ook Manchester de beschikking over een internationaal vliegveld. Huddersfield telt circa 150.000 inwoners. De stad is vooral bekend door de textielindustrie, daarnaast is het een universiteitsstad. De stad is echter wel een stuk rustiger dan nabij gelegen steden als Manchester en Leeds. Eén van de bezienswaardigheden in Huddersfield in Castle Hill, dit is zeker een aanrader om is een kijkje bij te gaan nemen. De stad is natuurlijk tegenwoordig vooral bekend vanwege de plaatselijke voetbaltrots: Huddersfield Town. In 2017 promoveerde de club verassend naar de Premier League. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het prachtige John Smith’s Stadium, dit stadion heeft een capaciteit van 24.500. Zo is Huddersfield naast grote plaatsen als Leeds en Manchester zeker een bezoekje waard!