Home » Info » Vervoer in Engeland

Vervoer in Engeland

 

In Engeland is het openbaar vervoer  erg goed verzorgd. Als je grotere afstanden wilt reizen in Engeland dan is de trein bijvoorbeeld een echte uitkomst. In Londen is het zeer uitgebreide metronetwerk vaak de snelste manier om op je plaats van bestemming te komen. Daarnaast  rijden in alle steden ook een hoop bussen. Wij vinden dit zelf altijd de meest lastigste manier om te reizen in Engeland, omdat je vaak een tijdje aan het zoeken naar de juiste bushalte en het is vaak lastig om te zien waar je moet uitstappen. Als je voldoende tijd hebt is dit uiteraard geen enkel probleem. Maar als je meer haast hebt en je hoeft maar een klein stukje te reizen en je kan de bushalte niet vinden dan is de taxi ook zeker een goed alternatief. Voor korte ritjes is dit dan zeker de snelste manier het is wel wat duurder als met de bus maar voor kleine afstanden is dit zeker nog te overzien.

Tip plan je reis eenvoudig van te voren via Google Maps.

 

Vervoer met de trein

Als je van te voren al weet dat je vaak met de trein wilt gaan reizen en grote afstanden met de trein wilt gaan afleggen dan is de BritRail Euro GB pas zeker een uitkomst. Dit is een pas waarmee je een aantal dagen onbeperkt kan reizen met de trein in heel Groot-Brittannië. Deze kan je gemakkelijk voor je reis boeken via deze link:

https://www.visitbritainshop.com/nederland/britrail-euro-gb-pass/

Met deze pas kan je onbeperkt reizen met de trein door Engeland, Schotland en Wales (heel Groot-Brittannië). 

Een andere goedkopere optie is de: BritRail Engeland ook hiermee kan je reizen met iedere trein in Engeland ( met uitzondering van Schotland en Wales).

Deze kan je gemakkelijk voor je reis boeken via deze link:

https://www.visitbritainshop.com/nederland/britrail-mpass/

Kijk eerst goed van te voren welke pas het beste bij jouw reis past.

Let op: de BritRail passen kunnen alleen vooraf woorden besteld en niet in Engeland, want deze passen zijn alleen bedoeld voor toeristen.

Je BritRail pas koop je eenvoudig via VisitBritain. Dit is de webshop van het Engelse toeristen bureau. (De site is gewoon in het Nederlands).

Vervoer in Londen

Londen is een erg drukke stad. Reizen van de ene kant naar de andere kant van de stad duurt erg lang met de auto of de bus, echter kan het uitgebreide metro netwerk hierin uitkomst bieden. Om gebruik van het metro netwerk te maken heb je een Oyster Card nodig (dit is een soort ov kaart). Via VisitBritain kan je hier een Oyster Card bestellen. Dit is een speciale toeristen ov-kaart waarbij je korting krijgt als je veel in het centrum van Londen reist(deze kaart is alleen te bestellen in Nederland en is dus niet aan te schaffen in Engeland). Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van VisitBritain.